Makroekonomska stabilnost preduslov za veću konkurentnost

Bez autora
Nov 28 2012

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Kruševcu da su za veću konkurentnost Srbije neophodni makroekonomska stabilnost, funkcionisanje institucija i uspostavljanje tržišta. Globalni indeks konkurentnosti pokazuje da se Srbija od 144 zemlje nalazi na 95. mestu, a mora se uticati na sve faktore koji mogu da promene to stanje.Nije moguće govoriti o privrednom rastu, razvijenoj energetici i uspešnoj poljoprivredi ukoliko se ozbiljno ne pozabavimo pitanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem produktivnosti, životnog standarda i kvaliteta života.

Makroekonomska stabilnost preduslov za veću konkurentnostMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Kruševcu da su za veću konkurentnost Srbije neophodni makroekonomska stabilnost, funkcionisanje institucija i uspostavljanje tržišta.

Mihajlović je otvarajući skup “Sistem kvaliteta uslova za uspešno poslovanje i konkurentnost” istakla da globalni indeks konkurentnosti pokazuje da se Srbija od 144 zemlje nalazi na 95. mestu, uz napomenu da se mora uticati na sve faktore koji mogu da promene to stanje.

Ona je poručila da nije moguće govoriti o privrednom rastu, razvijenoj energetici i uspešnoj poljoprivredi ukoliko se ozbiljno ne pozabavimo pitanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem produktivnosti, životnog standarda i kvaliteta života.

Četrnaesti po redu naučni skup o sistemu kvaliteta organizovali su Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije, Unija poslodavaca Srbije i Grad Kruševac.

Mihajlović je danas u preduzeću FAM u Kruševcu otvorila i novi magacin za zapaljive tečnosti, otrovne i korozivne materije.

Ona je tom prilikom naglasila da će za Vladu u narednom periodu biti značajno da se što više bavi pitanjem ekološke bezbednosti.

Mihajlović je čestitala rukovodstvu FAM-a, uz ocenu da je otvaranje ovog magacina dobro ne samo za kompaniju već i za grad Kruševac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik